Maka berperanglah aku di dapur menyediakan menu ini.
Bahan-Bahan
Ikan cencaru/ikan jaket dua ekor.
-belah tengah dan digaul dgn sedikit kunyit dan garam.
Sambal (utk sumbat dalam ikan)
Tumis bawang besar/bawang putih/cili kering/halia yang telah di blend.
(ni mmg ada siap dalam peti sejuk aku. MIL yang tolong buatkan..hehee)
Masukkan garam gula sikit dan sedikit air..
Siap!
Lepas tu..
Sumbat jer sambal dalam ikan tadi.
Lepas tu goreng.(bakar pun boleh)
Hasilnya..tadaaaaaaaa~
Senang ja rupanya..pasni tak mandang dah kat kedai makan.dah reti buat.
Muahahahah!
*En. Ahmad bagi markah 9/10..kira sedapla tu kan..hahahh* |
p/s: Apa lak nak masak weekends ni..buntu aihh fikir menu.
No comments:
Post a Comment